Platte kaastaart

Platte kaastaart

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ingrediënten

  • 400g volle plattekaas
  • 150g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • 5 dl room
  • 16g gelatineblaadjes
  • 2 EL griessuiker
  • maiszetmeel

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bereiding

  • Bekleed de bodem van de springvorm met plasticfolie of bakpapier.
  • Verkruimel de boudoirkoekjes en smelt de boter.
  • Meng de koekjeskruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Laat de gelatine 10 min weken in koud water.
  • Klop de plattekaas los met suiker, vanillesuiker en het citroensap.
  • Knijp de gelatine uit en los hem op in 2 eetlepels heet water, roer onder het plattekaasmengsel.
  • Giet in de springvorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast. Bekleed de bovenkant naar keuze (fruit, bessen, coulis, …)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

×

Winkelmand

× Chat met ons